Qui som?

Qui som?

dilluns, 7 d’octubre de 2019

La celebració de la vida
Estimades famílies,
Avui hem celebrat els rituals dels aniversaris de na Mónica i na Chloe, que varen fer els anys diumenge,  dia 6 . 😉
Per els que encara no ho sabeu, aquest curs celebrem els aniversaris dels infants de 4 anys d’una manera diferent.
COM? Mitjançant els rituals de la celebració de la vida, de Montessori.

I en què consisteix?
Tot i que cada escola i cada família l’adapta a les seves preferències explicaré  en què consisteix la celebració de la vida a grans trets i com la celebrem nosaltres.
Tots els infants s’asseuen a terra formant un cercle. Al centre, haurem de posar un SOL i envoltant posarem els cartells que representaran els 12 mesos de l’any.
Al centre del sol, a més, posarem una espelma encesa que simbolitzarà la llum i la calor de l’astre rei. L’infant que fa l’aniversari agafa un globus terraqüi i se situa al costat del mes en què va néixer.
És llavors quan la mestra, comença a explicar la seva història, per exemple: “ESTEM A OCTUBRE I ENCARA NO HA NASCUT NA MÓNICA, TOTA LA FAMÍLIA ESPERA CONTENTA L’ARRIBAR FINS QUE PER FÍ, DIA 6 D’OCTUBRE VA ARRIBAR I ELS SEUS PARES ESTAVEN MOLT FELIÇOS”. En aquest moment, podem ensenyar fotos d’aquest esdeveniment i deixar-les al costat del mes en qüestió.
Després, es demana al nin/a que avanci pels mesos amb el globus terraqüi en les mans i fem que s’aturi en els mesos en què volem assenyalar algun altre fet important. Això, dependrà de les fotos que hagueu preparat, pot comptar quan va començar a caminar, quan va dir papà o mamà per primera vegada o qualsevol altre fet que sigui especial aportant fotografies i deixant-los al costat del mes corresponent o pot donar la volta sense parar fins arribar de nou al mes del seu aniversari.
Un cop arribem al mes en què hem començat, diem: “LA TERRA HA DONAT UNA VOLTA AL SOL I en/na…..COMPLEIX 1 ANY”.
En el cas d’estar celebrant el quart aniversari, per exemple, posaríem fotos del seu primer aniversari i continuaríem la història, cada vegada que passi pel mes del seu aniversari faríem igual fins arribar al mes actual en què acabaríem la història: És a dir, el protagonista donarà tantes voltes al sol com anys compleixi aquest dia.
Per finalitzar, l’infant bufa l’espelma del centre.

I aquí teniu les imatges, dels dos rituals. 

Podeu deixar comentaris si voleu 😉

PD: Recordau que ja ens podem dur a classe, tota la informació que tingueu de les Olimpiades.

Ens veim demà
Petra😘

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Un final de curs ben diferent!!

Hello Famílies! Ja ha arribat, el dia, si avui divendres 19 de juny serà el meu darrer dia amb els infants de 4 anys A. Com ja sabeu serà...